Blankets – Craig Thompson

blankets

Blankets és una d’aquelles obres que impacten el teu cor d’una forma fulgurant. Tornem a trobar-nos davant un altre novel.la gràfica d’ordre autobiogràfic on l’autor explica de forma evocadora algunes de les experiències fonamentals de la seva infància i joventut a la seva Wisconsin natal.

Per una banda, s’explica el procés del primer enamorament així com també el dolor degut a l’esvaïment del mateix; per un altre, es narra la difícil relació amb el fonamentalisme cristià imposat pel marc familiar i social en el que va créixer. Tanmateix apareixen esdeveniments de la infància gravats amb el poderós cisell dels records primigenis. D’alguna forma aquelles primeres experiències també van assenyalar el seu caràcter. Tot plegat es un relat sobre revelacions i trencaments en els àmbits tant de l’amor mundanal com del diví. En el fons, la mateixa creu cristiana marca aquests dos eixos: el transversal assenyala la humanitat i el vertical la divinitat. Potser a la intersecció trobarem la resposta a les grans qüestions que tots ens fem.

Però lo que resulta mes sorprenent és el gran poder d’evocació que es capaç de transmetre Craig Thompson amb els detalls que rememora. I em refereixo a l’evocació dels meus propis records. No se si serà per un cert mimetisme entre la sensibilitat d’autor i lector, però al mirar els seus dibuixos i llegir les paraules que els acompanyen, no deixo de sentir-me profundament commogut per tot allò que es remou dins dels meus propis records. Puc jurar que no m’havia passat d’una forma tant intensa amb cap altre lectura: potser el fet de ser una novel.la gràfica ajuda en gran manera.

El mateix Neil Gaiman diu sobre la mateixa obra: “…commovedora, tendra, bellament dibuixada, tan sincera que resulta dolorosa, i probablement la novel.la gràfica mes important des de Jimmy Corrigan.” i no seré jo qui desdigui al gran mestre Gaiman.

Enllaços:

Acerca de xavier

No hay nada nuevo bajo el sol

Publicado el noviembre 2, 2010 en Reseñas y etiquetado en , . Guarda el enlace permanente. Comentarios desactivados en Blankets – Craig Thompson.

Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: